loader
logo

Blog

5 Nisan, 2020

Yoganın Faydaları Nelerdir?

YOGA

Ruh,beden,zihin dengesini sağlar.

Nefes, dirimsel yaşam gücü olan prana'yı taşıyan araçtır. Tüm yaşam biçimlerinin sürekliliğini sağlayan evrensel enerjidir. Prana nefes alırken vücuda girer ve hücrelerin her birini enerji, oksijen ve besin maddeleriyle doldurur. Nefesi dışarı verirken, atık maddeler ve toksinler dışarı atılır. Nefes fiziksel dünyayla ruhsal dünya arasındaki köprüdür.

Aklı, vücudu ve nefesi birbirine bağlamak, dikkatimizi içe yönlendirmemize yardımcı olur. Bu içe dönük dikkat süreci sayesinde, alışılmış düşünce kalıplarımızı, onları etiketlemeden, değerlendirmeden veya değiştirmeye çalışmadan tanımayı öğreniyoruz.

Yaşlılıkta ölüme sebebiyet verebilen problemlerden biri de düşme. Zira ilerleyen yaş denge mekanizmasını birçok farklı sebeple bozar. Bu nedenle ister yaşlanmaya hazır bir genç ister orta yaş üzeri olun dengeye her zaman ihtiyacınız var.

Yoga yapmak özellikle kötü postür sebebiyle oluşan eklem ve kas ağrılarını ciddi şekilde rahatlatır. Çünkü yoga, sürekli oturmanıza veya yanlış pozisyonda durmanıza alışmış kaslarınızı toplar, daha sıkı bir hale getirir ve düzeltir.

Yoga bu konuda önemli çünkü kendisi meditasyon teknikleri ve stresi azalttığı bilinen nefes egzersizleri içeriyor. Ben özellikle kronik depresyon ve anksiyete yaşayan hastalarıma yoga yapmalarını öneriyorum.

Üstelik öyle her gün değil. Haftada bir gün bile ciddi bir gelişme için yeterli.

 

Back to top