loader
logo

Blog

9 Aralık, 2019

Bisiklet Eğitimi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

 

Eğitimde en öncelikli olarak eğitimi veren kişinin yetkisini sorgulayın.


Maalesef bu sektörde hobisini işine profesyonel olarak çeviren insan sayısı bir elin parmaklarını geçmez.Türkiye Bisiklet Federasyonu onaylı bisiklet antrenörü olması çok önemlidir. Bu bilgiyi öğrenmenin en kolay yolu belgenin fotoğrafını istemek olacaktır. Bisiklet antrenörü belgesini alabilmek için 100 saatten fazla eğitim alır ve sınavlara girer. Sağlığınızı ve hayatınızı önemseyin.


Bisiklet eğitiminde bisikletin kadro boyunu öğrenin.


Kendi boyunuza uygun, alçak kadrolu bir bisiklet olması önemlidir. Boyunuza uygun bisikletler sizin öğrenme sürecinizi kolaylaştırır. Bizler kimi çok korkan öğrencilerimiz için ayakları tam yere basan alçak model bisikletlerle öğretiyoruz. Sürüşü pekiştikten sonra doğru kadro boyunda  bisiklete geçiş yaptırıyoruz.


Bisiklet kursunu almadan önce Bisim bisikleti kullanmadıklarını teyit edin.


Bisim bisikletleri, ağırdır, hantaldır. Daha hiç kullanmayı bilmeyen bir öğrencinin Bisim bisikletlerinde öğrenmeye çalışması hevesini kırar, kendinden kaynaklandığını düşündürür ve çoğu öğrenci yarı yolda bırakır. Her öğrencinin boyuna göre bisiklet çeşidimiz mevcuttur.


Eğitim sırasında hangi ekipmanlarınız olacağını sorun.


Bisiklet kursu sırasında kask, dizlik, dirseklik büyük öneme sahiptir. Dizlik ve dirseklik sadece kurs esnasında kullanmaktayız. Yeni başlayan öğrencilerimize nasıl düşmemesi gerektiğini öğretsek de herhangi bir denge  kaybı için önlem alırız. Dizlik ve dirseklik bisiklet sürüşü esnasında uygun değildir. Eğitim içinse eklem yerlerimizi korur ve sağlık açısından önemi büyüktür.


Bisiklet sürmeye başladıktan sonra düzenledikleri faaliyetleri sorun.


Pedalanka olarak öğrenmeyi başarıyla geçmiş öğrencilerimizi Pedalanka Akademi’ye devam ettiriyoruz. Bununla birlikte Pedalanka Vadi turları ile sürüşünüzü her geçen gün antrenör eşliğinde güvenle geliştiriyoruz.

 

*Pedalanka Akademi hakkında bilgi için;

http://www.pedalanka.com/blog/pedalanka-akademi-hafta-ici-grubu-basladi!-5900

Back to top